Природни убавини

Дознајте за природните убавини кои го красат вардарскиот регион.

mladost2

Велешко езеро – место за рекреација

Независно дали патот ве води кон Грција и сте тргнале…

tikveslake2

Тиквешко езеро – дестинација за рекреација

Сместено на самото корито на Црна Река, 12 км југозападно…

rudnik

Мистериозниот Алшар

Мистериозниот Алшар – потенцијален „рудник“ на еколошки чиста енергија Рудникот…

Споменици на културата

eStobiTheater02

Крстосница на античкиот свет СТОБИ

Крстосница на античкиот свет СТОБИ – споменици од богат живот…

svn10

Манастир Св. Ѓорѓи Неготино

Манастир Св. Ѓорѓи Неготино Во непосредна близина источно од Неготино…

800px-Sveti_gjorgi

Полошки Манастир Св. Георги

Полошки Манастир Св. Георги Единствениот пат до манастирот Св. Георги…

Настани

Настани кој се одржуваат во вардарскиот регион

Tryphon_of_Campsada

Празникот Св.Трифун се празнува на 14 Февруари

Празникот Св.Трифун се празнува на 14 Февруари. Настанот прерасна во…

8

Интернационален фестивал ,,Фолклоријада Градско"

Се одржува традиционално секоја година во правата половина на месец…

Veles-Easter-Festival-plakat

Veles Easter Festival

Велешкиот Велигденски рок фестивал или Veles Easter Festival, е фестивал…

Легенди и Преданија

Вардарскио регион крие многу легенди и преданија, прочитајте ги и…

735138_524517940912586_98957547_n

Духовите на џоломарите - Бегниште

Духовите на џоломарите – Бегниште Малкумина знаат, а уште помалку…

papr10

Остров во море од папрат - ПАПРАДИШТЕ

Остров во море од папрат – ПАПРАДИШТЕ Сте слушнале ли…

DK1

Виното и љубовта – Демир Капија

Виното и љубовта – Демир Капија Велат, грозјето има сè…