Tryphon_of_Campsada

Празникот Св.Трифун се празнува на 14 Февруари

Празникот Св.Трифун се празнува на 14 Февруари. Настанот прерасна во стопанско-туристичка манифестација под мотото ,,Недела на виното,,. Централната прослава се одржува на Градскиот плоштад.