Veles-Easter-Festival-plakat

Veles Easter Festival

Велешкиот Велигденски рок фестивал или Veles Easter Festival, е фестивал на рок музиката кој се одржува веќе две години по ред.
Фестивалот се одржува во спортската сала Гемиџии, а негова цел е промоција на македонските рок бендови, и рок музиката во Македонија. На досегашните две изданија, со свои настапи се претставија популарните Нокаут и Суперхикс, а традиционално шанса да се покажат пред публиката имаат и нови бендови или велешки бендови кои се новоформирани.